+33 4 92 57 22 35

info@sivas.com

VAKANTIEHUIS VOOR 8 PERSONEN

La Ferme Balayres

De naam Sivas komt al op hele oude kaarten van deze streek voor. Waarschijnlijk is de Domaine al eeuwen in gebruik door boeren. Eén van de huidige getuigen van dit rijke verleden is het 16e eeuwse landhuis, La Ferme Les Balayres. Les Balayres is het hart van de Domaine, met z'n zuidelijke, landelijke uitstraling. Vroeger woonde hier een boerengezin dat met name leefde van de opbrengst van de boomgaarden. Nu is het een sfeervol vakantiehuis dat plaats biedt aan 8 huurders.

Ook in de winter is het in de Balayres goed toeven. Na een winterse wandeling door de knisperende sneeuw, genieten van een kop hete chocolademelk in de gezellige warme keuken. Zowel de woonkeuken, als de badkamer én alle slaapkamers zijn centraal verwarmd. De salon heeft een grote sfeervolle houtkachel en diverse gaskachels.

Woonkamer

On the same floor as the kitchen, La Ferme offers a very large (6,4 x 12,7 meter) meeting and recreation space. The hall is an ideal place to sit in the evening and talk or read in the sitting corner. Kids have ample space to play. The Hall is very convenient on a raining occasion and on the warmest moments of the day.

Keuken

Als Les Balayres het hart is van de Domaine, dan is de woonkeuken het hart van dit landhuis. Een grote, sfeervol ingerichte keuken (4,3 x 6,1 meter) met ruime eettafel is het belangrijke ontmoetingspunt waar meestal veel meer gedaan wordt dan alleen koken. Dàt er ook goed gekookt kan worden is natuurlijk duidelijk, alles is aanwezig om de maaltijden tot een succes te kunnen maken: 5-pits fornuis met grote oven, afzuigkap, grote koelkast met vriesvak, alle benodigde keukengerei zoals pannen, borden en bestek, een koffiezetapparaat, een waterkoker en twee ruime aanrechtbladen met gootstenen.

Badkamer

Onderin Les Balayres is een ruime badkamer, in landelijke stijl en van alle gemakken voorzien. Er zijn twee ruime douches, twee toiletten en een wastafel. De werkkast biedt alle benodigde schoonmaakspullen en er staat een wasmachine tot uw beschikking.

Slaapkamers

Les Balayres telt vijf slaapkamers. Alle kamers ademen een charmante zuidelijke sfeer. Ze beschikken allen over een wastafel met koud water, en hebben allemaal goede bedden met lattenbodems.

Groene slaapkamer - Tegenover de keuken is een slaapkamer (3,5 x 3,2 meter) met een tweepersoonsbed (140 x 200) met nachttafeltjes. Deze kamer bevindt zich op de bovenste verdieping en is bereikbaar via de trap die ook naar de keuken leidt (of eventueel via de salon). Het raam van de kamer kijkt uit op het oosten en biedt een mooi uitzicht op de buitentafel en de Mont d'Oule (1609 meter).

Rode slaapkamer - Deze romantische kamer (2,8 x 3,4 meter) is recht onder Chambre Verte. Er staat een éénpersoons bed (90 x 200). Het openslaande raam kijkt uit op het zuiden naar de ommuurde tuin. De kamer heeft een wastafel en is bereikbaar via de begane grond.

Ouderslaapkamer - Ook deze kamer (7 x 3,1 meter) heeft een ingang op de begane grond. Via de hal van het hoofdhuis komt u in deze slaapkamer. De kamer beschikt over een lits-jumeaux (2 x 90 x 190).

Kinderslaapkamer - Deze kamer is via de Grande Chambre bereikbaar. Er staat een bed en/of een kinderbed, een hangkast, een ladenkast en een wastafel. De ramen kijken uit op de zuidelijke ommuurde tuin.

Gekleurde slaapkamer - Tot slot is er een kleurrijke kamer (4,4 x 3 meter) met twee éénpersoonsbedden (90 x 200). Ook deze kamer ligt aan de hal van het hoofdhuis. Er is een wastafel met koud water en er staat een hang-/ legkast. Het raam kijkt uit op een heuveltje met pruimenbomen (Mirabelles) in het westen.

Buiten

Rond het landhuis is volop ruimte met veel privacy. Er staat een houten (eet-) tafel voor het huis, die ook midden op de dag wat schaduw biedt. In het voorjaar is het hier bijzonder goed toeven als de amandel- en kersenbomen die hier groeien in bloei staan. Zomers is het een heerlijk plekje om buiten te eten, met uitzicht op het weidse dal en de omringende bergen.

Naast Les Balayres ligt een laag ommuurde tuin met een picknicktafel, een bankje en schommels. De oude druif die tegen de verweerde stenen van de boerderij opgroeit, geeft dit plekje extra romantiek. Een ideale plaats om te zonnen, te ballen en te spelen. En natuurlijk om op lange zoele avonden te genieten van de royale stenen barbecue!

Aan de andere kant van het landhuis is een terrasje bij de openslaande deuren van de salon, met rondom een grasveldje omringd met lavendel. Een heerlijk plekje om je even af te zonderen van de rest van het gezelschap, of om op een van de bankjes koffie te drinken in de laatste stralen van de avondzon.